Traplift

Traplif – Strobbe Liftsystemen - Strobbe Mobility Solutions

Wanneer uw trap uw mobiliteit in de weg staat, heeft Strobbe Mobility Solutions de meest geschikte, veilige en betrouwbare oplossing in huis. Het maakt niet uit welk type trap u heeft, Strobbe Mobility Solutions geeft het perfecte antwoord aan uw specifieke woon- en leefbehoeften.

 

Traplift nodig? Bekijk hier meer leveranciers

Trapliften LATHU
Lathu staat voor Langer Thuis. Als de trap gebruiken moeilijker wordt, is een traplift van Lathu de ideale oplossing! Wij zijn een familiebedrijf met reeds 15 jaar ervaring waarbij we onafhankelijk advies kunnen garanderen met aandacht voor uw persoonlijke situatie.Dit is mogelijk omdat we gecertificeerde dealer zijn van diverse kwaliteitsmerken zoals HANDICARE, THYSSENKRUPP, BESPOKE en HOME-ADAPT. Daar wij rechtstreeks in contact staan met onze fabrikanten, zijn wij steeds op de hoogte van de nieuwste trends en technologiën.

Trapliften - handicare.be/

Als u denkt dat u de enige bent voor wie het traplopen steeds moelijker wordt, zit u er naast. Elk jaar zijn er duizenden mensen die op zoek gaan naar een oplossing voor hun trap. De trapliften van Handicare bieden u een veilige en betrouwbare manier om de problemen die het traplopen met zich meebrengt, te overwinnen. Wij hebben zowel trapliften voor uw rechte trap als voor uw trap met bochten.

 

Traplift.bel

De Handicare Xclusive is een mooie cocktail van veiligheid, betrouwbaarheid en stijl. De elegante traplift integreert zich uitstekend in elke omgeving. Kenmerken maximale capaciteit : 130kg minimale trapbreedte: 69cm maximale stijgingshoek: 52° railuitvoering: aluminium stoeluitvoering: crèmekleurige bekleding, gemakkelijk te onderhouden mogelijke opties: automatische draaifunctie, automatische voetenplank, continue oplaadfunctie op elke plaats van de rail

 

Traplift plaatsen

Trapliften werken grofweg gezien allemaal volgens hetzelfde principe. Een stoel, of plateau, beweegt zich met behulp van een elektromotor voort over een metalen buis (monorail). De vorm van de stoel en de wijze waarop hij recht blijft staan tijdens het bewegen, hangt samen met het type trap, de breedte van de trap en de hoogte van het plafond. De stoel moet namelijk genoeg ruimte hebben om te kunnen bewegen (inclusief lengte van persoon op de stoel) en ook naast de stoel moet er nog ruimte zijn om de trap op gewone manier te kunnen belopen. Voor haast iedere soort trap is er tegenwoordig wel een geschikte traplift beschikbaar. Een traplift wordt namelijk altijd op maat gemaakt en is verkrijgbaar voor elk type trap:

 

Subsidies voor trapliften

Overweegt u om een traplift, rolstoellift of huislift te installeren in uw woning? Dan kunt u in veel gevallen een aantal subsidies en premies krijgen. Want de verschillende overheden in Vlaanderen steunen initiatieven die langer thuis wonen mogelijk maken. Daarnaast hebben mindervaliden recht op een premie van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). 1. Vlaamse aanpassingspremie voor ouderen Installeert u een huislift, rolstoellift of traplift om langer in uw eigen woning te kunnen blijven wonen? Dan hebt u onder bepaalde voorwaarden recht op een aanpassingspremie van de Vlaamse overheid. ZZED Lift Solutions geeft u graag een overzicht van de belangrijkste parameters: Voor wie? Voor 65-plussers met of zonder handicap die op het moment van de aanvraag als eigenaar of als huurder (met een huurcontract van minimaal 3 jaar) wonen in een aangepast huis. Wie kan de aanvraag doen? de 65-plusser; de persoon bij wie de 65-plusser inwoont; de verhuurder van het pand dat de 65-plusser huurt (op voorwaarde dat de verhuurder voor minstens 9 jaar een huurovereenkomst heeft afgesloten met een sociaal verhuurkantoor). Wat zijn de voorwaarden? De persoon voor wie de premie wordt uitgekeerd, moet minstens 65 jaar zijn. Het jaarlijks gezamenlijk belastbaar inkomen van de persoon voor wie de premie wordt uitgekeerd, mag niet meer dan 29 000 euro bedragen (dit maximumbedrag mag verhoogd worden met 1510 euro per persoon ten laste). De aangepaste woning moet de hoofdverblijfplaats zijn van de persoon voor wie de premie wordt uitgekeerd. De kosten van de aanpassingswerken moeten minstens 1200 euro bedragen.

Langer thuiswonen dankzij traplift.

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg berekende dat er tot 2025 ieder jaar nood is aan 3.500 nieuwe rusthuisbedden. De vergrijzing stelt dus meer dan ooit uitdagingen op het vlak van opvang en aangepaste zorg. Dit hoeft echter niet enkel door rusthuizen te worden opgevangen. Een studie in opdracht van ThyssenKrupp Encasa heeft namelijk uitgewezen dat maar liefst 84 procent van de Belgische bevolking er de voorkeur aan geeft langer thuis wonen, terwijl 58 procent verwacht dat nieuwe technologieën, zoals trapliften, hen daarbij kunnen helpen. Langer zelfstandig Toch aarzelen velen om hun huis ook effectief aan te passen aan eventuele nieuwe noden. Velen zien het immers als een toegeving aan het verouderingsproces. Als gevolg van dit uitstelgedrag verhoogt het risico op ongevallen in huis aanzienlijk. Een aanpassing zoals het installeren van een traplift kan daarentegen, al dan niet aangevuld met zorgdiensten aan huis, bijdragen tot meer veiligheid en een hoger welzijnsgevoel zonder daarbij afstand te moeten nemen van huiselijke gewoontes, comfort en privacy. In plaats van afhankelijker te worden, maakt het je net langer zelfstandig. ramen en deuren