Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

U zoekt een architect in duurzaam bouwen - duurzaam wonen? Architect Gruwez, de architect uit Oudenaarde en Gent is één van de aanbevolen architecten in duurzaam bouwen in Vlaanderen. Gebruik onze website voor meer info en voorbeelden in duurzaam wonen. Ons bureau is gespecialiseerd in het ontwerpen van duurzame woningen - duurzaam gebouwd. U kan hier ook een kennis maken met onze duurzame bouwstijlen en aanverwante activiteiten vinden.

Villabouw Gruwez
Aarzel niet om contact op te nemen met één ons, ga naar onze contactpagina, bel: 055/ 45 53 63 0475/ 49 18 52 of mail: info@gruwez.org. In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. Villabouw Vlaams Brabant Villabouw West-Vlaanderen Villabouw Oost-Vlaanderen Villabouw Antwerpen.

Meer bedrijven in Duurzaam bouwen

Hedendaagse villa bouwen.
Er moeten immers heel wat plannen, ontwerpen en offertes gemaakt worden. Wij blijven op dit segment inzetten omdat we geloven in een persoonlijke aanpak op maat van de klant. Met de villabouw op maat bouwen we bovendien woningen precies zoals de klant het in zijn gedachten heeft.

Wat is duurzaam bouwen?

Kiezen voor duurzaam wonen en bouwen betekent zoveel mogelijk rekening houden met mens en milieu. Wie duurzaam bouwt, streeft naar een zuinig energie- en watergebruik. Duurzaam bouwen is ook rekening houden met de toegankelijkheid van de woning en de aanpasbaarheid ervan in de tijd. Bij voorkeur kies je voor duurzame en gezonde bouwmaterialen. Duurzaam wonen hoeft zeker geen handenvol geld te kosten. Het begint met de keuze van je woonplaats en een goed ontwerp

 

Ecobouwers.be: Duurzaam bouwen

Bouwen en wonen voor ... Heb je duurzaam gebouwd en wil je je energieverbruik vergelijken met ... Ontvang gratis tips en informatie over duurzaam bouwen.. ramen en deuren

 

Durrzaam bouwen volgens livios.

Zeggen dat duurzaam bouwen ‘in’ is, is een understatement. Je kan geen bouwbeurs bezoeken of een bouwartikel meer lezen of het begrip duurzaam bouwen komt ter sprake. Doordat de term te pas maar vaker nog te onpas gebruikt wordt, zien veel (ver)bouwers door het duurzame bos de bomen niet meer. Wat houdt duurzaam bouwen precies in? Een poging tot synthese. Definitie De letterlijke betekenis – een lange levensduur - is een cruciaal maar zeker niet het enige aspect van duurzaam bouwen. Voor de meest correcte en algemeen gangbare definitie verwijzen we graag naar de conferenties van Rio en Kyoto waar duurzaam bouwen (sustainability) als volgt werd omschreven: “Een ontwikkeling die voorziet in de behoefte van de huidige generatie zonder daarmee voor de toekomstige generaties de mogelijkheid in gevaar te brengen om ook in hun behoeften te voorzien.” Eenvoudig gesteld komt het er op neer dat we zo zuinig en verstandig mogelijk moeten omspringen met de grondstoffen die Moeder Aarde ons ter beschikking stelt zodat wij de toekomst van de generaties na ons niet hypothekeren.

 

Duurzaam bouwen | Bostoen

Bostoen biedt woningen aan binnen alle energieniveaus: van energievriendelijk en BEN tot gecertificeerd passief en nulenergie. Maar wat zijn de verschillen precies? Energievriendelijke woning Een correct gekozen isolatie en luchtdichting gecombineerd met permanente ventilatie met warmterecuperatie zetten reeds de eerste stap naar energiebesparing. Door een toevoeging van hernieuwbare energie kan deze woning zelfs voldoen aan de BEN norm van 2020. Passiefwoning Deze woningen gaan veel verder dan de 2020 eisen. Ze geven niet alleen een financiële meerwaarde aan jouw woning, maar verzekeren ook een voorsprong op energiezuinigheid en comfort. Ook binnen 30 jaar zal de isolatieschil van deze woning nog aan de nieuwbouw standaard voldoen.

 

Dialoog over duurzaam bouwen en wonen.

Energiezuinigheid is één van de voorwaarden voor een duurzame woning. Maar uiteraard gaat Duurzaam Bouwen veel verder dan dat.Duurzaam bouwen is een evenwicht vinden tussen eigen en andermans belang en dat van toekomstige generaties en de bredere leefomgeving. Ook het evenwicht tussen eigen tijdsinvestering en kost van uitbesteding is van belang. Duurzaam bouwen is meer doen met minder. Met minder ruimte, materialen, energie en water toch een hoger comfort en een beter binnenklimaat realiseren, dat is de basisidee achter een lage-energiewoning. Duurzaam bouwen is samenwerken. Duurzaam bouwen heeft pas kans op slagen als alle partners in het bouwproces – bouwheer/vrouw, ontwerpteam, aannemers, industrie, wetgever - hun steentje bijdragen. Duurzaam bouwen is duurzaam in alle fasen van het bouwproject: de ontwerpfase, de bouwfase, de sloopfase en ook de gebruiksfase. Door een goed ontwerp spaar je kosten en energie (oriëntatie, zonering, buffering, compartimentering …). Duurzaam bouwen is nutteloos verbruik voorkomen, zowel door technische maatregelen als in de gebruiksfase. Je kunt bijvoorbeeld niet alleen energie sparen door tijdig de verwarming uit te zetten, maar ook door de geproduceerde warmte zo lang mogelijk vast te houden door goed te isoleren.

steenkorven kopen - online marketing expert - bouw webshop laten maken