Villabouw

Villabouw Gruwez IS uw specialist in luxe villa's bouwen. Wij ontwerpen en bouwen uw woning op maat. Bouw in vertrouwen met Villabouwer Frank Gruwez, meer dan 300 referenties!.

Ben bouwen

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs.

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw voor uw aanbouw of volledige woning. Ontdek de mogelijkheden. Hoogwaardige isolatie · Volledig volgens uw wensen en behoeften · Snel leverbaar · 10 jaar garantie

BEN bouwen

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen en ook de rest van Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Recticel Insulation engageert zich al jaren als ambassadeur van het energiezuinig bouwen en verbouwen. De kwalitatieve isolatieoplossingen van Recticel Insulation hebben een hoge isolatiewaarde en lenen zich perfect om een bijna-energieneutrale (BEN) woning te bouwen. Dé energiezuinige woning van de toekomst bouwt u vandaag al met Recticel Insulation. Om aan de BEN eisen te voldoen en de woning niet noodzakelijk duurder te maken zoekt iedereen in de bouwwereld naar innovatieve producten en oplossingen. De isolatiespecialist Recticel Insulation investeert continu in research & development van nieuwe toepassingen en oplossingen. De ontwikkeling en het op punt stellen van L-ments, het nieuwe zelfdragende en thermisch isolerende daksysteem, heeft ruim twee jaar in beslag genomen maar Recticel Insulation is ervan overtuigd met dit systeem een toekomstvaste dakoplossing te bieden die meteen ook komaf maakt met de minpunten van bestaande dakelementen. Waarom zou je tot 2021 wachten om BEN te bouwen als je dat nu al probleemloos kan? Zo win je immers meteen al de strijd tegen de energiefactuur en is je woning later veel meer waard.

Bouwbedrijven die Ben bouwen

Ben Bouwen | Passief, laagenergie of BEN
In 2006 voerde de Europese Unie de EPB-regelgeving in om de CO2-uitstoot te verminderen. EPB is de afkorting van EnergiePrestatie en Binnenklimaat en gaat over het energetisch totaalplaatje van je woning. Denk maar aan isolatie, ventilatie, verwarming, luchtdichtheid, hernieuwbare energie… voorschotten en uitsluitend met vaste prijzen. Zo hoef jij niet te vrezen voor supplementen of onverwachte kosten. Elke nieuwbouwwoning moet wettelijk gezien voldoen aan bepaalde EPB-eisen. Die worden steeds strenger. Waar je in 2016 een E-peil van 50 moet halen, bouwen we tegen 2021 enkel nog bijna-energieneutrale huizen. Als je bouwt met Bouw-Advies kan je er gerust in zijn dat jouw sleutel-op-de-deurwoning aan alle eisen voldoet. Al onze woningen zijn doorgedreven geïsoleerd en halen een maximum E-peil van 50. Bovendien zijn we gespecialiseerd in het realiseren van BEN-woningen in alle bouwstijlen. Zonder dat je dat veel extra kost. LEVENSLANG BESPAREN Wie investeert in een energiezuinig huis, draagt niet alleen zijn steentje bij aan ons milieu. Je zal het zeker ook merken in je portefeuille dankzij de lage energiefacturen. Bovendien betekent een laag E-peil ook een enorme meerwaarde voor jouw woning. Nu, en later.

Bijna Energieneutraal Bouwen - IedereenBen.be
Wil jij ook de uitdaging aangaan om vandaag al een nieuwe woning te bouwen die beantwoordt aan de normen van morgen? Dan helpt coach BEN je graag met heel wat info en nuttige tips & tricks. Op deze website, op de Facebookpagina, maar ook via een wekelijkse nieuwsbrief. Schrijf je in voor deze BEN-challenge en je krijgt vanaf deze week elke week een nieuwe iedereenBen-nieuwsbrief in je mailbox.

U wilt energieneutraal bouwen?

Voor hoge isolatiewaarden hoeft u anno 2017 niet langer te grijpen naar dikke panelen. Mogen we u een voorbeeldje geven? Met 88 mm QuadCore™ panelen van Kingspan scoort u een betere U-waarde als met een willekeurig 100 mm isolatiepaneel. En daarbij krijgt u betere brandveiligheid, milieuprestaties én tot wel 40 jaar garantie. Dankzij QuadCore™ heeft u alles dus dik voor elkaar, maar dan met een dunner isolatiepaneel!

Bijna-energieneutraal bouwen (BEN) | Vlaanderen.be

BEN staat voor “bijna-energieneutraal”. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Het bijzondere aan BEN-gebouwen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Eisen voor BEN-gebouwen Een BEN-woning of BEN-appartement moet een E-peil hebben van E30 of lager voldoen aan specifieke eisen voor thermische isolatie (U-max en K-peil) en netto-energiebehoefte voor verwarming. Vanaf 2018 wordt in bouwaanvragen voor nieuwbouwwoningen het K-peil en de Netto-EnergieBehoefte (NEB) vervangen door het S-peil. Dat S-peil (of ‘schilpeil’) geeft de zuivere isolatie- en ventilatiewaarde weer van de schil van een woning (muren, ramen, dak,…). risico op oververhitting ventilatie minimumaandeel hernieuwbare energie. Het Vlaams Energieagentschap heeft een lijst gemaakt van alle eisen waaraan een BEN-woning of BEN-appartement moet voldoen (externe website). Als uw nieuwbouw of herbouwde woning aan al die eisen voldoet, is uw woning of appartement ‘BEN’. Ook voor een BEN-school of BEN-kantoor gelden er specifieke eisen (externe website) (onder meer E-peil van E40 of lager). Premies en voordelig krediet.

BEN-eisen - Bijna-energieneutraal (BEN)

Een BEN-woning moet in Vlaanderen voldoen aan zeven voorwaarden. Wij lijsten ze voor je op. Een BEN-woning moet de energie die ze nog nodig heeft voor het grootste deel halen uit hernieuwbare bronnen. Foto: Groep Huyzentruyt nv Bewaren Het BEN-logo met ernaast vier van de zeven kernwaardes. Ook op het programma: verplicht ventileren, aandacht voor mogelijke oververhitting én minimum isolatiewaardes per constructieonderdeel. Foto: VEA Bewaren BEN staat voor een doorgedreven isolatie... Foto: UNILIN Bewaren ... gekoppeld aan hernieuwbare energie. Foto: STIEBEL ELTRON Bewaren 1. Energieprestatieniveau: E30 Het E-peil is kleiner of gelijk aan E30. Dat E-peil is de energetische score van je volledige woning: isolatie, technieken, compactheid, oriëntatie... 2. Isolatiewaarde van de bouwschil: K40 Het K-peil van een BEN-woning is kleiner of gelijk aan K40. Dit is de isolatiescore van je huis: het totaalpakket van dak, muur en vloerisolatie. En natuurlijk je ramen en deuren. 3. Isolatiewaarde van de constructiedelen: Umax Voor de verschillende constructiedelen gelden Umax-eisen. U duidt aan hoe goed een bepaald onderdeel van je woning isoleert. Voor een BEN-woning geldt er per constructiedeel een maximum: Constructiedeel Umax BEN (W/m²K) Daken en plafonds 0.24 Buitenmuren 0.24 Vloeren 0.24 Vensters (profiel + glas) 1.5 Beglazing 1.1 Deuren en poorten 2.0 4. Netto-energiebehoefte voor verwarming De netto-energiebehoefte voor verwarming is lager of gelijk aan 70 kWh/m². 5. Oververhitting In een BEN-woning mag de oververhittingsindicator niet meer bedragen dan 6.500 Kh. Werd de bouwaanvraag ingediend voor 1 januari 2014, dan moet de oververhittingsindicator van elk deel van de woning met een ander verwarmings- of warmteafgiftesysteem kleiner zijn dan de maximaal toegelaten waarde van 17.500 Kh. 6. Ventilatie-eisen Als leidraad voor de ventilatievoorzieningen van een BEN-woning in Vlaanderen geldt bijlage IX van het Energiebesluit van 19 november 2010. 7. Minimum aandeel hernieuwbare energie Een BEN-woning moet de energie die ze nog nodig heeft voor het grootste deel halen uit hernieuwbare bronnen. Je hebt zes opties: Zonneboiler PV-panelen Warmtepomp Biomassa-installatie Aansluiting op een net voor stadsverwarming dat voor minstens 45 % gebruikmaakt van hernieuwbare energie Participatie in een hernieuwbaar energieproject in je provincie En hoe zorg ik ervoor dat mijn nieuwbouw hier allemaal mee in orde is? Da's rekenwerk voor specialisten. Het is dan ook de taak van je architect en je EPB-verslaggever om te zien dat de cijfertjes kloppen.

Tags: Tuinmeubelen - banc de jardin - picknicktafel - Table pliante - Lits Enfant - Kinderbett - Bierzeltgarnitur - Houten speelgoed